Zoeken
  • Admin ALS Fonds Vlaanderen

ALS Winter Challenge, kom in actie tijdens de warmste periode van het jaar!

De ALS Winter Challenge, een campagne van ALS Fonds Vlaanderen, gaat van start begin oktober en loopt door tot einde januari 2021. De ALS Winter Challenge richt zich tot iedereen die zich wil inzetten voor de strijd tegen Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), dit naar analogie met Music for Life en de Warmste Week.


De ALS Winter Challenge is ons antwoord op de koerswijziging van Studio Brussel in het kader van het alom bekende Music for Life en de Warmste Week. Wij zijn niet mistroost, wij zijn dankbaar voor de kansen die Studio Brussel ons de laatste jaren heeft gegeven via hun evenement en we zijn jullie dankbaar voor de vele en mooie acties ten voordele van onze vzw!


Dit gezegd zijnde zal niemand miskennen dat de nieuwe richting die Studio Brussel met Music for Life inslaat, voor vele vzw's en dus ook die van ons, een flinke hap uit ons budget dreigt te nemen.


Maar we blijven niet bij de pakken zitten, juist daarom starten we met de ALS Winter Challenge. Via onze website bieden wij jou een platform waarop je zelf een actie kan aanmaken (een persoonlijke actie of een actie in teamverband) en waar je bovendien de mogelijkheid hebt om op een makkelijke manier centjes in te zamelen voor het goede doel, de strijd tegen ALS.

Voor wie?

Werkelijk voor iedereen! Je kan een sportieve uitdaging aangaan, een wafel- of pannenkoekenbak organiseren, snoepjes verkopen, auto's wassen, gras maaien, wandelen, lopen of fietsen of misschien denk je zelfs aan een heuse recordpoging,... mogelijkheden zat dus! Je zal merken dat je kracht put uit je activiteit want goed doen, doet goed!


Heb je een actie in gedachten? Ga dan als volgt aan de slag:

  • Ga naar de pagina van de ALS Winter Challenge op ons actieplatform

  • Bovenaan de pagina staat de knop ‘+ start actie’. Klik op deze knop, waarna een wizard je stapsgewijs helpt bij het opzetten van jouw actie

  • Eens je actie is aangemaakt, beschik je over een eigen actiepagina die je verder kan aanvullen met een persoonlijke motivatie, foto’s en/of video’s.

  • Gebruik de knoppen op je actiepagina om je actie kenbaar te maken via je sociale media of stuur een mail naar je familie, vrienden, leden van je vereniging, collega’s op je werk om je actie te promoten en donaties te vragen.


Heb je vragen? Wij helpen je met advies, tips en promotiemateriaal en maken graag reclame voor je actie via onze diverse communicatiekanalen.


Op welke manier je ons ook steunt, opbrengst klein of groot, elke bijdrage maakt mee het verschil en helpt bij de realisatie van ons doel, een toekomst zonder ALS!

Wim Rombaut haalt met Vintage Aerobics 436 € op voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS!

Bron: PResent in Gent


Vintage aerobics (ook wel retro aerobics genoemd) vloeit voort uit het pionierswerk van Jane Fonda in 1980. In 2018 organiseerde Wim Rombaut voor de eerste maal een les ‘uit de oude doos’, dit eveneens in de Fit-Out te Destelbergen. Het enthousiasme van de deelnemers nodigde uit voor een vervolg. Op vrijdag 21 augustus 2020 was het zover en werd de disco en funk van de jaren 80 op een groep van 30 liefhebbers van het genre losgelaten. Het werden eenvoudige, leuke en toch pittige oefeningen, met een zalig ontspannende finale. De totale opbrengst van deze actie bedroeg 436 €. Bij deze willen we Wim, Fit-Out Destelbergen en natuurlijk ook de deelnemers heel graag bedanken!Nearest to the Pin brengt 565 € in het laatje!


Op 28/6 en 21/8 organiseerde Benny De Baets van B-Active Travel (en tevens bestuurder binnen onze vzw) een golfwedstrijd op de Golfschool Gent in Drongen. De deelnemers konden zich inschrijven voor een Nearest to the Pin op hole 7 t.v.v het goede doel, ALS Fonds Vlaanderen. Het inschrijvingsgeld bedroeg € 5,00.


Hoe zit een Nearest to the Pin in elkaar: wie vanop de Tee-box de bal in 1 slag het dichts bij de hole kan slaan is de winnaar van de dag. De 2 winnaars mochten op 25/09/2020 een zeer mooie prijs in ontvangst nemen. Deze leuke actie bracht op de 2 dagen samen 565 € op!

Dank je wel Benny voor de organisatie en mooie opbrengst van deze actie!


ALS Fonds Vlaanderen

Adres: Meerskant 2a, 9270 Laarne

E-mail: contact@als-fonds.be

Tel: +32 (0)9 356 74 24

Ondernemingsnummer: 0848.331.118

RPR Gent (Afdeling Dendermonde)

Contactformulier

© Copyright - 2020 ALS Fonds Vlaanderen | Alle Rechten Voorbehouden |  Algemene Voorwaarden  |   Privacybeleid