Zoeken

Een hart voor ALS wordt ALS Fonds Vlaanderen vzw

Een hart voor ALS heet voortaan ALS Fonds Vlaanderen vzw. Samen met een vernieuwde look & feel moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van de vzw, die tot doel heeft om fondsen te werven voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

De naamswijziging valt samen met de presentatie van een opgefrist bedrijfslogo, de invoering van een nieuwe huisstijl en de lancering van een gloednieuwe website: www.als-fonds.be


Alain Verspecht, voorzitter van ALS Fonds Vlaanderen: “Een nieuwe naam maakt voor de buitenwereld veel beter duidelijk wie we zijn en waar we voor staan. Dit is belangrijk om herkend te worden tussen de vele goede doelen die elk op hun manier willen bijdragen aan een betere en gezondere wereld. In België zijn er een 1000-tal ALS-patiënten, jaarlijks worden zo’n 200 mensen geconfronteerd met de diagnose ALS, ongeveer eenzelfde aantal komt elk jaar te overlijden. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een slopende aandoening, waarbij door aftakeling van de motorische zenuwcellen in ruggenmerg en hersenstam, de aansturing van de spieren verdwijnt. De patiënt geraakt volledig verlamd en de ziekte wordt hem gemiddeld na 3 tot 5 jaar na diagnose fataal. Vandaag is er nog steeds geen inzicht in het ontstaansmechanisme van ALS en bestaat er geen effectieve behandeling voor deze vreselijke aandoening. Het doel van ALS Fonds Vlaanderen is om onvermoeibaar inspanningen te doen om de ziekte onder de aandacht te brengen en aan de broodnodige fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen.”


ALS Fonds Vlaanderen is gevestigd in Laarne en wordt geleid door een team van 4 bestuurders. Een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt regionaal in Vlaanderen voor extra ondersteuning bij acties en evenementen en helpt mee bij tal van praktische aangelegenheden.


Omdat transparantie erg belangrijk is en het voor schenkers belangrijk is te weten dat hun geld goed besteed wordt, werd in 2013 een fonds voor ALS-onderzoek opgericht aan de KU Leuven. Het fonds draagt de naam Hart voor ALS Fonds, maakt deel uit van het Leuvens Universiteitsfonds en wordt beheerd door professor Philip Van Damme, leider van het ALS onderzoeksteam aan de KU Leuven, hoofd van het Neuromusculair Referentiecentrum (NMRC) en wetenschapper aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).

Particulieren, verenigingen of bedrijven die het wetenschappelijk onderzoek willen steunen, kunnen via ons fonds rechtstreeks een gift doen ten voordele van het ALS-onderzoek aan de KU Leuven.


We hopen dat we samen met jou verder kunnen bouwen aan een toekomst zonder ALS!

ALS Fonds Vlaanderen

Adres: Meerskant 2a, 9270 Laarne

E-mail: contact@als-fonds.be

Tel: +32 (0)9 356 74 24

Ondernemingsnummer: 0848.331.118

RPR Gent (Afdeling Dendermonde)

Contactformulier

© Copyright - 2020 ALS Fonds Vlaanderen | Alle Rechten Voorbehouden |  Algemene Voorwaarden  |   Privacybeleid