Zoeken
  • Admin ALS Fonds Vlaanderen

Herman Brusselmans over ALS: “Amyotrofe Laterale Sclerose is niet om mee te lachen"Voor Alain…


“Amyotrofe Laterale Sclerose is niet om mee te lachen. Dus als een ALS-patiënt uitglijdt over een bananenschil, z’n evenwicht verliest en in de gracht dondert, en een hulpvaardige voorbijganger wil ‘m uit het water trekken en daarbij breekt de patiënt een elleboog, dan moeten hier geen geintjes over gemaakt worden, zeker niet als vervolgens de voorbijganger op zijn beurt uitglijdt over de bananenschil, tegen de patiënt kukelt, en beiden vallen onzacht op de grond, waarbij de voorbijganger z’n vals gebit inslikt en de patiënt in z’n broek kakt. Dit kan een fait divers lijken, en de voorbijganger kan een nieuw gebit kopen, maar de ALS-patiënt blijft met nog meer gebakken peren zitten dan tevoren.


Voor een aantal kwalijke ziekten zijn nog niet de doeltreffende genezingsbehandelingen gevonden. ALS is er een van, en niet van de minste. De patiënt gaat achteruit, z’n spieren sterven af, en tenslotte zal hij doodgaan. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat ook deze ziekte de wereld uitgaat. Niet alleen dokters, onderzoekers, en gespecialiseerde instituten hebben de taak om ten gronde ALS aan te pakken, koste wat het kost, maar ook het gezonde individu, dat eigenlijk niks meer hoeft te voelen dan puur menselijk mededogen, kan meehelpen aan de stopkracht die nodig is om ALS een halt toe te roepen.

Dit kan men doen door geld te storten op de rekeningen terzake.

In dit betoog is niet dat geld de kern van de zaak maar het mededogen. Het geld is echter nodig, opdat wij, voorlopig gezond, niet ooit ondergaan wat ALS-patiënten ondergaan. Het is een oproep om in de toekomst ALS-patiënten de kans te geven uit te glijden over bananenschillen, zonder dat ze er iets aan overhouden.”


Met dank aan: Herman Brusselmans & Melissa Janssens

U kan een gift* doen ten voordele van het Hart voor ALS fonds door te storten op de giftenrekening van de KU Leuven:


K.U. Leuven IBAN: BE45 7340 1941 7789 BIC: KREDBEBB met vermelding van volgende gestructureerde mededeling: +++400/0008/31512+++


(*) De KU Leuven stuurt u een fiscaal attest voor een gift vanaf 40 euro.

ALS Fonds Vlaanderen

Adres: Meerskant 2a, 9270 Laarne

E-mail: contact@als-fonds.be

Tel: +32 (0)9 356 74 24

Ondernemingsnummer: 0848.331.118

RPR Gent (Afdeling Dendermonde)

Contactformulier

© Copyright - 2020 ALS Fonds Vlaanderen | Alle Rechten Voorbehouden |  Algemene Voorwaarden  |   Privacybeleid